• Mon - Fri 8.30 - 17.30
  • Vlassenhout 9, 9200 Dendermonde
  • 0488 230 230
  • Mon - Fri 8.30 - 17.30
  • Vlassenhout 9, 9200 Dendermonde
  • 0488 230 230

Gasinstallaties

LPG-Installatie

LPG of voluit liquefied petroleum gas is een voordeliger alternatief voor benzine. Door zijn eigenschappen is er geen verschil in performance van uw voertuig maar zal het wel een pak voordeliger zijn om rond te rijden.

Een LPG-installatie maakt uw Amerikaanse wagen – die doorgaans zonder wordt geleverd – meteen een stuk aantrekkelijker. Wij zijn erkend om deze aanpassing voor u uit te voeren. Het resultaat is een auto die krachtiger, zuiniger, soepeler en milieuvriendelijker de baan opgaat. Op heden is LPG veruit de goedkoopste brandstof in België. Wij werken voor de installatie van uw LPG-tank met de producten van Prins Autogas-systemen, al 20 jaar toonaangevend in de ontwikkeling van alternatieve brandstofsystemen voor personenwagens, middelzware en zware bedrijfswagens. Dit alles zonder inboeten aan kwaliteit en veiligheid.

CNG-Installatie

CNG of voluit compressed natural gas is een voordeliger alternatief voor benzine. Door zijn eigenschappen is er geen verschil in performance van uw voertuig maar zal het wel een pak voordeliger zijn om rond te rijden.

CNG is in veel gevallen vergelijkbaar met LPG. Het grote verschil is dat CNG duurder is in het tanken. Maar met een CNG installatie mag je nog steeds in de ondergrondse parking. Ook ziet men de laatste tijd een grotere groei in de CNG stations wat op termijn zorgt voor een ruimere verspreiding.

LPG vs. CNG

LPG (autogas) is een wezenlijk andere brandstof dan CNG. LPG is een mengsel van gassen dat als restproduct ontstaat bij olieraffinage, terwijl CNG puur aardgas is dat onder druk is gebracht. De tankdruk voor CNG is met 200 bar veel groter, dan die van LPG 7,5 bar. Een auto geschikt voor LPG kan dus geen CNG tanken of andersom.